روسای کتابخانههای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در اولین نشست مشترک تخصصی با شرکت پارس آذرخش با اشاره به مباحث عمومی و تخصصی نرمافزار کتابخانهای آذرسا، مسائل نرمافزاری، امنیتی، حقوقی، پشتیبانی و فنی مرتبط را با مدیران شرکت پارس آذرخش در میان گذاشتند.
شرکت پارس آذرخش در این جلسه که سهشنبه 04/11/1401 در هتل سیمرغ برگزار شد؛ میزبان مسئولین و مدیران کتابخانههای دانشگاههای علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی، اراک، بابل، بوشهر، تبریز، جیرفت، بقیه الله، خراسان شمالی، خوی، زاهدان، شاهرود، فسا، کرمانشاه، گلستان، گناباد و همدان بود.
دکتر مهرناز خراسانچی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت پارس آذرخش در ابتدای این جلسه ضمن خوشامدگویی به حاضران، تغییرات در تیم هیئتمدیره شرکت پارس آذرخش و تحول در ابعاد پشتیبانی، فنی و توسعه فناوری را از رخدادهای اخیر شرکت دانستند و ایجاد فضای تعاملی و گفتگو میان شرکت و مشتریان را از ملزومات ارائه خدمات بهتر ذکر کردند.
وی گسترش روابط میان شرکت و مشتریان، تقویت پاسخگویی، شفافسازی تعاملات، و تشکیل کمیته تحقیق و نوآوری را از تصمیمهای دوره جدید هیئت مدیره شرکت پارس آذرخش ذکر کردند و اظهار داشتند که شرکت با تجدیدنظر در ساختار، تقویت نیروی انسانی و تقویت بنیه مالی تلاش دارد تا خدمات بهتری را عرضه کند.
آقای دکتر سعید رضایی شریفآبادی عضو کمیته راهبری و مشورتی اطلاعرسانی پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سخنان خود به مروری از فعالیت های صورت گرفته در عرصه خدمات نرم افزاری برنامه های کتابخانهای در دهههای اخیر پرداختند و دستاوردها و پیشرفتهای صورت گرفته را مورد تقدیر دانسته و به مواردی برای توسعه برای خدمت بهتر در این عرصه اشاره داشتند.
دکتر محسن حاجی زینالعابدینی نیز به عنوان عضو کمیته راهبری و مشورتی اطلاعرسانی پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ در باب اینکه حال نرمافزارهای کتابخانهای خوب نیست، به چالشهای مهم این حوزه همانند بازنشستگی نیروهای خلاق، تغییر ساختار مدیریت شرکتها، وضعیت بد اقتصادی حاکم بر جامعه، بازار محدود و فقدان مطالبهگری از سوی جامعه علمی و اجرایی اشاره کردند.
خانم دکتر مدیرامانی رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به صورت آنلاین در جلسه حضور داشتند نیز ضمن انتقاد از نحوه پاسخگویی پشتیبانی شرکت در سال گذشته، ضمن ابراز رضایت از تغییر رویه پاسخگویی، بابت حضور مدیرعامل متخصص کتابداری برای آینده شرکت اظهار امیدواری کردند. همچنین وی به نکاتی در خصوص ارائه خدمات بهتر از سوی شرکت به دانشگاهها و همچنین از سوی دانشگاهها به مراجعین، اشاره کردند.
آقای دکتر زرهساز و خانم دکتر شهمیرزادی از اعضا کمیته تحقیق و نوآوری شرکت پارس آذرخش در خصوص فعالیتهای این کمیته در توسعه نوآوری و ارائه خدمات، نکاتی را ارائه داشتند. آقای دکتر زرهساز نیز به انواع روشهای مختلف برای ارزیابی رضایت کاربران از خدمات نرمافزارهای مستقر در دانشگاهها و همچنین و وجود شیوههای متفاوتی برای عرضه خدمات کتابداری و اطلاعرسانی به دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کردند. خانم دکتر شهمیرزادی نیز به مدل متمرکز نرمافزار در وزارت جهاد کشاورزی اشاره کردند و داشتن چنین مدلی را برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد دادند.
در این میان، حضار محترم سوالاتی را مطرح کردند که توسط تیم شرکت پارس آذرخش پاسخ داده شد.
پس از صرف ناهار و در بخش سوم، مهندس علیرضا اداوی، مشاور مدیرعامل در حوزه فروش و بازاریابی، نکاتی درمورد امکانات نسخه 5 نرمافزار آذرسا، اهمیت بهروزرسانی از نسخههای قبلی به نسخه اخیر و اهمیت گواهی افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) ارائه دادند و نرمافزار «امانت و فروش منابع دیجیتال» شرکت را معرفی کردند.
در انتهای جلسه، مسئولین و مدیران کتابخانههای علوم پزشکی کشور پرسشهای خود را در خصوص مسائل نرم افزاری، امنیتی، حقوقی، پشتیبانی و فنی مرتبط با نرم افزار آذرسا مطرح کردند که از سوی مدیران شرکت پاسخ داده شد.
تقویت زیرساختهای نرمافزاری، افزایش تعاملات با دانشگاهها، ارائه خدمات پشتیبانی حتی بدون تمدید قرارداد، تنوع در شیوههای اخذ هزینه برای پشتیبانی، تجدیدنظر در نحوه تنظیم قراردادها متناسب با درجه و سطوح دانشگاهها، افزایش اختیارات در اخذ گزارشهای نرمافزاری و تسهیل در شرایط تمدید، تسویهحساب، انتقال به نسخههای بالاتر از عمده مسایل مطرح شده و مورد انتظار از سوی مدعوین بود و مقرر شد ایمیلی برای ارتباط مستقیم با مدیرعامل در سایت و کانالهای ارتباطی شرکت قرار گیرد.
شرکت پارس آذرخش قصد دارد در برنامههایی مشابه، جلساتی را با مخاطبان فعلی و بالقوه خود با هدف تعامل بیشتر با مشتریان، ارائه دستآوردهای جدید و اخذ بازخوردها برگزار کند.