موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان نهادی غیردولتی و ناسودبر است که در سال ۱۳۷۹ از سوی پژوهشگرانی که در حوزه ادبیات کودکان فعال بودند، پایه گذاشته شد و اکنون با بیش از ده سال پیشینه فعالیت های گسترده، در سطح ملی و بین المللی به کار خود ادامه می دهد.
کتابخانه این مرکز نیز در سال ۱۳۷۹ همزمان با بنیان گذاری مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با هدف پشتیبانی و تأمین نیازهای اطلاعاتی گروه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان ایران آغاز به کار کرد و ۲ سال بعد حرکتهای اولیه را برای تشکیل کتابخانه، آرشیو و مرکز اطلاعرسانی ادبیات کودکان و نوجوانان ایران ساماندهی کرد. حاصل کار تا این زمان کتابخانهای با بیش از ۲۲۰۰۰ منبع اطلاعاتی دستهبندی شده است.
از مهمترین حوزههای موضوعی کتابخانه و آرشیو میتوان به ادبیات، ادبیات کودکان، آموزش و پرورش، تاریخ، هنر و جامعهشناسی اشاره کرد. منابع اطلاعاتی به شکل اصل، اسکن و یا کپی گردآوری شدهاند. بخش قدیمی و موزهای منابع اطلاعاتی همچون: عکسهای اصل، کتابها چاپ سنگی و سربی، نشریه ها، اسباب بازیهای قدیمی، … تا بازگشایی موزه ملی فرهنگ و ادبیات کودکان و نوجوانان ایران در کتابخانه نگاهداری خواهند شد.
این کتابخانه و آرشیو دارای مجموعه متنوعی از منابع اطلاعاتی “برای کودکان” و “درباره ی کودکان”، شامل: کتاب، مقاله، نشریه، سند، پایاننامه، گزارش و جزوه، عکس، نوارکاست و صفحهی گرامافون، فیلم استریپ و اشیا موزه ایی است.
پوشش تاریخی کتابهای کودکان و نوجوانان به عنوان منابع اولیه این کتابخانه از آغاز چاپ کتابهای کودکان و نوجوانان در دوران مشروطه تا سال ۱۳۵۷ است. منابع ثانویه، تمام کتابهای مرجع مورد نیاز پژوهشگران را، بدون توجه به تاریخ آن، در بر میگیرد. تمامی منابع کتابخانه از طریق نرم افزار جامع کتابخانه ایی پارس آذرخش قابل بازیابی هستند
محصولات: