

شرکت دانش بنیان پارسآذرخش با بیش از ۳۷سال سابقه فعالیت در حوزه تخصصی علم اطلاعات و دانششناسی با تولید نرمافزار جامع یکپارچه کتابخانه، مرکز اسناد و آرشیو دیجیتال آذرسا افتخار ارائه خدمات به بیش از ۲۵۰ مرکز مادر آموزشی، پژوهشی و صنعتی و حدود ۲۵۰۰مرکز اقماری را در کارنامه خود دارد. این شرکت از سال ۱۴۰۱، رویکرد خود را به “تفکر پلتفرمی” تغییر داده و در این راستا استراتژی و لوگوی شرکت را مجددا طراحی کرده و از سال ۱۴۰۲ تولید سوپر اپلیکیشن کتابخانه پلتفرمی هوشمند (سابیت) را در دستور کار خود قرار داده است. هدف از تولید این سوپر اپلیکیشن که مبتنی بر فضای ابری و بهرهگیری از هوش مصنوعی است ایجاد یک کتابخانه تعاملی برای کاربران بوده تا بتوانند به راحتی به محتوا متنوع دانشگاهی، علمی، تخصصی و عمومی دسترسی داشته باشند و امکان تولید و اشتراکگذاری دانش خود را با دیگران فراهم آورند.
دکتر مهرناز خراسانچی مدیر عامل شرکت پارس آذرخش در این خصوص بیان داشتند: عضویت در سابیت رایگان است و در نسخه اول این پروژه، خدمات پلتفرمی به کتابخانههایی که سیستم آذرسا در آنها نصب شده است و عضو سابیت هستند، ارائه خواهد شد. کاربران برای امانت، رزرو، یاداشت نویسی و استفاده از محتواهای هرکتابخانه، حق عضویت پرداخت خواهند کرد. در مراحل بعدی توسعه، کاربران، ناشران و سایر تولید کنندگان محتوا میتوانند محتوای تولید شده خود را کتابخانه پلتفرمی اضافه کنند.
دکترخراسانچی همچنین ابراز داشت که هدف اصلی ما، ساختن آیندهای روشن با تسهیل دسترسی به اطلاعات و امکان تولید اشتراکگذاری دانش فردی و سازمانی با دیگران از طریق کتابخانه پلتفرمی هوشمند و پیشرفته بر مبنای تفکر پلتفرمی و ایجاد فضای یکپارچه بدون محدودیت زمانی و مکانی به محتواهای ارزشمند و متنوع دانشگاهی، علمی، تخصصی و پژوهشی است. به زبان دیگر ماموریت کتابخانه هوشمند و پیشرفته بر مبنای تفکر پلتفرمی این است که با رعایت حقوق تمامی ذینفعان، هر کاربر بتواند به راحتی به درست ترین اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کرده، محتوای تولید شده خود را به اشتراک بگذارد و با دیگران در تعامل باشد
مهندس مهدی ابراهیمی، مدیر ارشد فناوری اطلاعات سابیت درخصوص امکانات فنی و زیرساختی این محصول توضیحاتی ارائه کردند و مهندس امیر باوندپوری مدیر پروژه سابیت به معرفی قابلیتها و امکانات این سوپر اپلیکیشن و تفاوت سابیت با دیگر اپلیکیشنها پرداخت. وی امکاناتی از جمله جستجوی درون متنی و معنایی، جستجوی یکپارچه محتوا در تمام مراکز، استفاده از هوش مصنوعی در جستجو، دارای محتوا متنی صوتی ویدیویی و عکس، استفاده از محتوا تخصصی دانشگاه ها، امکان تولید و بارگذاری محتوا توسط هر کاربر، حاشیه نویسی عمومی و خصوصی، فهرستنویسی خودکار محتوای کاربران با استفاده از هوش مصنوعی، امکان خرید یا امانت چند فایل از یک منبع، امکان ساخت کانال و اشتراک گذاری محتوا و حاشیه نویسی توسط ادمین کانال، امکان استفاده از محتوا چند کتابخانه با خرید عضویت، خرید محتوا متنی و صوتی، خرید اشتراک برای امانت برخی از محتوا و … در این محصول را معرفی نمود.
مدیر عامل شرکت پارس آذرخش همچنین از تهیه بسته کتابخانه هوشمند در سال جدید در این شرکت خبر داد و بیان داشتند ما در بسته کتابخانه هوشمند به سه بُعد پرداختهایم، بُعد ساختمان و تجهیزات، بُعد فناوریهای پیشرفته در سیستمهای RFID و بُعد بهرهگیری از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و معتقدیم با استفاده از این فناوریها میتوان فرایندهای مختلف کتابخانه را بهبود داد و به راندمان بیشتری دست یافت. در مجموع هوشمندسازی کتابخانه با استفاده از فناوریهای پیشرفته میتواند بهبود چشمگیری در کارایی و کیفیت خدمات کتابخانه داشته باشد و تجربهای جذاب و متفاوت برای مخاطبین ایجاد نماید.
در این مراسم با حضور پیشکسوتان، استادان و دانشجویان حوزه علم اطلاعات و دانششناسی، مسئولین کتابخانهها، مشترکین شرکت، مدیران شرکت رهیاب پیام گستران، همکاران شرکت از لوگوی «سوپر اپلیکیشن سابیت» رونمایی شد.مراسم رونمایی از کتابخانه پلتفرمی « سوپر اپلیکیشن سابیت» و بسته کتابخانه هوشمند در روز سهشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ در تالار قلم مرکز همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.