به گزارش خبرنگار لیزنا، لطفعلی بختیاری رئیس دانشگاه علوم انتظامی امین در مراسم چهارمین همایش فناوری اطلاعات صبح روزچهارشنبه ۷ مهر ماه ۱۳۹۵ در مجتمع غدیر با اشاره به حوزه های مختلف فناوری اطلاعات اظهار داشت: مرکز استنادی دانشی پلیس حوزه فناوری اطلاعات را در این دانشگاه ایجاد کرده و در آن نشریات مختلف داخلی و خارجی در موضوع نظم وامنیت بارگذاری شده است.
وی بیان کرد: ایجاد یک دانشنامه خاص پلیس با بیش از ۲۵۰۰ مقاله به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی آورده شده و همگی این مقالات تحت پوشش اینترنت و اینترانت است.
وی ادامه داد: اگر محصولی در ایران وارد شود باید با فرهنگ و اخلاق مردم ایران منطبق باشد تا کشور دچار معضلات و آسیبهای اجتماعی نشود.
احمدی اذعان کرد: بی توجهی مدیران و طراحان به مقوله اجتماعی به معنی چشم پوشی به مسائل اخلاقی است و این میتواند جامعه ما را تحت تاثیر مسائل مختلف قرار دهد.
وی ابراز داشت: تاثیر چهره به چهره در آموزش الکترونیکی به وضوح دیده شده و امروزه علوم انسانی در توسعه فناوری اطلاعات بیشترین نقش را ایفا میکنند.
احمدی تاکید کرد: شرکتهای بزرگ دنیا مانند گوگل از کارشناسان خبره علوم انسانی بهره میبرند تا با آسیبهای اجتماعی مختلف مقابله کنند.
وی با بیان اینکه سلامت و آموزش پیش دانشگاهی الکترونیکی یکی از کارهای مهم کشور است تصریح کرد: باید مهندسان فناوری اطلاعات با اندیشمندان حوزه علوم انسانی در تعامل بوده تا جلوی بسیاری از مشکلات کشور گرفته شود.
فعالیت ۲۳۳۵ شرکت دانش بنیان در کشور
در ادامه مراسم سید محمود صاحبکار دبیر ستاد شرکتهای دانش بنیان گفت: فرآیند تدوین و تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان از سال ۸۶ به صورت لایحه در دولت تقدیم شد و در عرض ۹ سال به تصویب رسید و این فرآیند از سال ۹۲ اجرا می شود.
وی بیان کرد: موسسه دانش بنیان شرکتی است که طرحهای نو در آن حمایت شده تا انگیزه ای برای جوانان نخبه برای تاسیس شرکت ایجاد شود.
صاحبکار ادامه داد: هم افزایی علم وثروت، توسعه اقتصاد دانش بنیان و تحقق اهداف علمی، حوزههای فناور و با ارزش افزوده از جمله اهداف حمایت از شرکتهای دانش بنیان است.
وی تصریح کرد: تشکیل کارگروههای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان با همکاری وزارت علوم بهداشت و صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت اجرای سیاستهای کلی انجام میشود و ارزیابی شرکتها در دو مرحله صورت گرفته است.
صاحبکار ابراز داشت: معافیتهای گمرکی و مالیاتی برای شرکتها انجام میشود به طوری که هم اکنون ۱۳هزار و۵۱۳ نفر تقاضا ثبت شرکت دانشبنیان کردند که از این تعداد ۶هزار و ۴۹۸شرکت تقاضایشان تایید نشده و ۲هزارو ۹۱۳شکرت تقاضایشان در دست بررسی است که به طور کلی در سال ۹۴ ۲هزار و ۳۳۵ شرکت مجوز فعالیتهای دانش بنیان گرفته است.
وی عنوان کرد: شرکتهای تولیدکننده و خدمات دانشبنیان نوپا از معافیتهای مختلف برخوردار هستند اما شرکتهای صنعتی دارای فعالیتهای دانش بنیان باید مالیات را بپردازند.
وی ادامه داد: بیشترین شرکتهای دانشبنیان در زمینه فناوری اطلاعات و پتروشیمی بوده که هدف اصلی شان افزایش اقتصاد دانشبنیان و ارزش افزوده است.
وی گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند در حوالی شهرهای بزرگ مجوز استقرار وبهرهبرداری را گرفته که در تفاهم نامه با سازمان نظام وظیفه، افراد نخبه در شرکتها به جای سربازی میتوانند به کار تحقیق وپژوهش بپردازند.
ریاست گذاری در حوزه فناوری سبب افزایش اقتصاد دانش بنیان
در ادامه مراسم مصطفی کاظمی معاون اجرایی دبیر خانه شورای عالی عتف گفت: سیاستگذاری در حوزه فناوری، نظارت و عملکرد شرکتهای دانشبنیان و افزایش بازدهی صندوقهای نوآوری جزو ارکان اصلی شورای عتف در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: پتانسیلهای زیاد در قانون وجود دارد که با تقویت آن میتوان داشبورد مدیریت نظارتی و سامانه ارتباط مستقیم با شرکتهای افزایش داد.