به گزارش روابط عمومی شرکت پارس آذرخش؛ نوزدهمین همایش سراسری انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی روز دوشنبه بیست و دوم آذرماه به همت انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا در سالن دکتر تورانی این دانشگاه برگزار شد.
این مراسم که هر سال به شکل مستمر با تلاش دانشجویان دانشگاه الزهرا برپا می شود، امسال نیز میهمان سرآمدان و نخبگان علم اطلاعات و دانش شناسی بود.
در این همایش پس از خوش آمد گویی خانم دکتر گلیجانی مقدم، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا، خانم دکتر کامران، دبیر همایش علمی، آقایان: دکتر غائبی، رئیس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه الزهرا، دکتر محمد حسین واقفزاده، عضو هیئت علمی کتابخانه ملی ایران و همچنین مشاور عالی مدیریت شرکت پارسآذرخش، دکتر فریبرز خسروی، رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و معاونت کتابخانه ملی ایران و استاد حافظیان رضوی، پیشکسوت گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا به سخنرانی پرداختند.
جناب آقای کریم حافظیان رضوی؛ ضمن تقدیر از تلاش بی وقفه دانشجویان این رشته در دوران مختلف و تحسین استمرار نوزده ساله همایش، پیشنهاد خود را مبنی بر تاسیس آرشیو اختصاصی این همایش در کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا مطرح نمود. حافظیان رضوی با رونمایی از دستخط ۳۰ سال گذشته آقایان رضایی و غائبی از اساتید دانشگاه، ضمن تحسین اشراف آنان در زمان تحصیل و تاکید بر اهمیت آرشیو محتوا در رشته دانش شناسی سخنان خود را به پایان رساند.
سپس دکتر محمدحسین واقف زاده، مشاور عالی مدیریت شرکت پارس آذرخش؛ ضمن تشکر از برگزارکنندگان این همایش، به مصادف شدن برگزاری این همایش با سیسالگی شرکت پارس آذرخش اشاره کردند. ایشان در ادامه با تاکید بر اینکه محتوا خلاقانهترین شکل دانش بشری است، در خصوص اهمیت تولید و استفاده از محتوا، به منظور رشد و توسعه شبکههای دانش صحبت کردند.
در ادامه دکتر فریبرز خسروی، ریاست انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران درباره استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی و ضرورت مطالعه کتاب صحبت کرد، و افزود: شرکت و حضور سراسری دانشجویان در چهارمین کنگره سالانه علم اطلاعات و دانششناسی (۲۶و ۲۷ آبان) بهترین فرصت علمی برای برگزاری هر چه بهتر این رویداد است.
در ادامه ۸ مقاله با موضوعات مختلف ارائه شد و در نهایت پس از برگزاری پرسش و پاسخ پیرامون مقالات، نوزدهمین همایش سراسری انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی به پایان رسید.
عناوین مقالات ارائه شده در همایش “شبکه های دانش” از این قرار بود؛
• شبکه دانش و توسعه آن از طریق شبکه های اجتماعی در سازمان ها
• بررسی میزان حضور اعضای هیئت علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در شبکه علمی “ریسرچ گیت”
• بررسی رده بندی علم با هدف دستیابی به جایگاه هویتی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
• تحلیل خوشه بندی تولیدات علمی مرتبط با حیطه موضوعی شبکه های دانش در پایگاه استنادی “وب آو ساینس”
• تحلیلی بر شبکه های اجتماعی علمی به منظور ارائه الگویی برای ایجاد شبکه اجتماعی یکپارچه داخلی
• عوامل موثر بر تسهیم دانش در شبکه های اجتماعی، مطالعه دانشجویان رشته اطلاعات و دانش شناسی
• بررسی میزان استفاده از شبکه هی اجتماعی علمی پژوهشی در به اشتراک گذاری دانش بین کتابداران کتابخانه های عمومی شهر اصفهان
• بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر رفتار برنامه ریزی نشده کاربران در استفاده از منابع و خدمات کتابخانه های دانشگاهی